Llagosta a l'americana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pedro Barroso
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Marina (Can Coll), Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 4 llagostes de 400 g
  • 2 cebes
  • 8 tomàquets
  • 1 pebrot vermell
  • 1 bitxo
  • 300 g de farina
  • 1 copa de brandi
  • 1 got de vi blanc
  • 1/4 de l de brou de peix
  • oli d'oliva
  • pebre blanc
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, obriu la llagosta de dalt a baix, salpebreu-la i enfarineu-la.
Tot seguit, poseu-la en una paella amb oli mirant que la closca quedi a dalt i sofregiu-la fins que la carn es posi de color vermellós. Després gireu-la i deixeu-la sofregir una estona més. A continuació, incorporeu-hi el brandi i flamegeu-ho. Sacsegeu la paella i retireu la llagosta. Per fer el sofregit, poseu la ceba a la mateixa paella on heu sofregit la llagosta. Quan estigui daurada, afegiu-hi el pebrot vermell trossejat. Remeneu-ho i incorporeu-hi un tros de bitxo. Quan tingueu el sofregit fet, afegiu-hi una mica de vi i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. Mentrestant, escalfeu el brou de peix en un cassó. Després incorporeu-lo a la paella amb el sofregit i remeneu-ho. Quan comenci a bullir, afegiu-hi la llagosta. I quan arrenqui el bull, poseu la paella al forn durant 10 minuts. I ja per acabar, retireu la llagosta de la paella i passeu el sofregit per un colador xinès. Finalment, poseu la llagosta en un plat i afegiu-hi la salsa al damunt. I per decorar, incorporeu-hi unes branquetes de julivert.