Lioneses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Boguñà
INGREDIENTS
- Per fer la pasta:
- 1/4 de l d'aigua
- 150 g de farina
- 125 g de mantega
- 7-8 ous
- oli
- nata, crema o trufa
PREPARACIÓ
Comenceu aquestes postres fent la pasta escaldada, o pasta "choux".
Poseu aigua a bullir, i quan ja bulli, tireu-hi la mantega i remeneu-ho fins que la mantega es fongui. Un cop la mantega ja estigui fosa, aboqueu-hi tota la farina, i sense deixar de remenar, manteniu-ho al foc fins que la farina s'escaldi, és a dir, fins que es torri una mica sense que es cogui del tot. A continuació, encara al foc, aneu-hi afegint els ous d'un en un. I no pareu de remenar fins que la pasta quedi ben lligada. D'altra banda, unteu una plata d'anar al forn amb una mica d'oli. Ompliu una mànega de pastisseria amb la pasta, i aneu-la buidant sobre la plata fent petits munts de pasta amb forma de lionesa. Coeu-ho al forn durant uns 10 minuts i a temperatura alta. Ja fora del forn, deixeu refredar les lioneses, talleu-les per la meitat i farciu-les amb crema, nata o trufa. I ja tindreu aquestes postres a punt.
Poseu aigua a bullir, i quan ja bulli, tireu-hi la mantega i remeneu-ho fins que la mantega es fongui. Un cop la mantega ja estigui fosa, aboqueu-hi tota la farina, i sense deixar de remenar, manteniu-ho al foc fins que la farina s'escaldi, és a dir, fins que es torri una mica sense que es cogui del tot. A continuació, encara al foc, aneu-hi afegint els ous d'un en un. I no pareu de remenar fins que la pasta quedi ben lligada. D'altra banda, unteu una plata d'anar al forn amb una mica d'oli. Ompliu una mànega de pastisseria amb la pasta, i aneu-la buidant sobre la plata fent petits munts de pasta amb forma de lionesa. Coeu-ho al forn durant uns 10 minuts i a temperatura alta. Ja fora del forn, deixeu refredar les lioneses, talleu-les per la meitat i farciu-les amb crema, nata o trufa. I ja tindreu aquestes postres a punt.