Lioneses de trufa i nata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això, el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de nata 35%

    125 g aigua 

    125 g de llet sencera

    125 g de farina  

    100 g de mantega

    50 g de sucre glaç

    25 g de sucre

    4 ous        

    un canonet de vainilla

    sal 

    3 cullerades de xocolata en pols

    trossets de xocolata per decorar

PREPARACIÓ

  1. A foc baix posem dins d'un pot 125 g d'aigua mineral, 125 g de llet sencera, la pasta d'una beina de vainilla, 25 g de sucre, 100 g de mantega i un polsim de sal.
  2. Hi afegim 125 g de farina i la incorporem a la massa. Ho reservem fins que la massa estigui tèbia.
  3. Incorporem a la massa ja tèbia 4 ous, que abocarem d'un en un i sense deixar de remenar.
  4. Posem la massa en una màniga de pastisser i omplim un motlle de silicona.
  5. Enfornem el motlle durant 15 minuts a 180º.  Un cop fornejada la massa, la deixem refredar.
  6. Separem 250 g de nata en dues parts. Muntem una de les parts amb 50 g de sucre glaç i la posem dins d'una màniga pastissera. Muntem l'altra meitat de la nata amb tres cullerades de xocolata en pols i la posem en una altra màniga pastissera.
  7. Desemmotllem les lioneses ja fredes, les obrim pel mig i les omplim amb les mànegues (una amb nata i l'altra amb xocolata).
  8. Decorem les lioneses amb trossets de xocolata.
Anar al contingut