Lingot de xocolata amb iogurt i poma confitada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ricard Zamora
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- Per als lingots:
- 200 g de xocolata
- 200 g de nata líquida
- 2 cullerades de sucre
- 3 fulls de gelatina
- Per a la poma confitada:
- 2 pomes
- aigua
- 100 g de sucre
- pebre negre
- pols de curri
- canyella en pols
- mel de canya
- Per a la crema de iogurt:
- iogurt
- nata líquida
- sucre
PREPARACIÓ
Per fer els lingots, poseu en un cassó la nata líquida, el sucre i la xocolata trossejada, remeneu-ho bé amb una cullera de fusta i deixeu-ho coure fins que estigui tot ben desfet.
Seguidament, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, torneu-ho a remenar, poseu la barreja dins d'uns motlles rectangulars i deixeu-ho al congelador durant 6 hores.
Per fer la poma confitada, en un cassó amb una mica d'aigua, poseu-hi la poma, prèviament pelada i tallada a dauets, el sucre, la mel, la pols de curri, el pebre negre i la canyella, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.
Per fer la crema de iogurt, poseu en un bol el iogurt, la nata líquida i el sucre i remeneu-ho bé amb una cullera.
I ja per acabar, feu una base amb crema de iogurt al centre del plat, poseu-hi el lingot a sobre i la poma caramel·litzada al costat, i guarniu el plat amb una mica de pols de curri i una mica de canyella en pols.
Seguidament, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, torneu-ho a remenar, poseu la barreja dins d'uns motlles rectangulars i deixeu-ho al congelador durant 6 hores.
Per fer la poma confitada, en un cassó amb una mica d'aigua, poseu-hi la poma, prèviament pelada i tallada a dauets, el sucre, la mel, la pols de curri, el pebre negre i la canyella, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.
Per fer la crema de iogurt, poseu en un bol el iogurt, la nata líquida i el sucre i remeneu-ho bé amb una cullera.
I ja per acabar, feu una base amb crema de iogurt al centre del plat, poseu-hi el lingot a sobre i la poma caramel·litzada al costat, i guarniu el plat amb una mica de pols de curri i una mica de canyella en pols.