Lingot de xocolata amb iogurt i poma confitada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ricard Zamora
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • Per als lingots:
  • 200 g de xocolata
  • 200 g de nata líquida
  • 2 cullerades de sucre
  • 3 fulls de gelatina
  • Per a la poma confitada:
  • 2 pomes
  • aigua
  • 100 g de sucre
  • pebre negre
  • pols de curri
  • canyella en pols
  • mel de canya
  • Per a la crema de iogurt:
  • iogurt
  • nata líquida
  • sucre

PREPARACIÓ

Per fer els lingots, poseu en un cassó la nata líquida, el sucre i la xocolata trossejada, remeneu-ho bé amb una cullera de fusta i deixeu-ho coure fins que estigui tot ben desfet.

Seguidament, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, torneu-ho a remenar, poseu la barreja dins d'uns motlles rectangulars i deixeu-ho al congelador durant 6 hores.

Per fer la poma confitada, en un cassó amb una mica d'aigua, poseu-hi la poma, prèviament pelada i tallada a dauets, el sucre, la mel, la pols de curri, el pebre negre i la canyella, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.

Per fer la crema de iogurt, poseu en un bol el iogurt, la nata líquida i el sucre i remeneu-ho bé amb una cullera.

I ja per acabar, feu una base amb crema de iogurt al centre del plat, poseu-hi el lingot a sobre i la poma caramel·litzada al costat, i guarniu el plat amb una mica de pols de curri i una mica de canyella en pols.