Limba soacrei (Llibrets d'albergínia) - Orhei, Moldàvia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lilia Terentii, Els Pallaresos

INGREDIENTS

  • Per a 10-12 persones:
  • 2 albergínies allargades
  • 200 g de formatge cremós
  • 3 cullerades de maionesa
  • 1 tomàquet gros
  • 2 alls
  • 2 ous
  • farina

PREPARACIÓ

Esbandiu les albergínies i, sense pelar-les, talleu-les al llarg fent talls d'un dit de gruix aproximadament. Repartiu els talls per sobre del marbre i saleu-lo perquè "suïn".
Passada una bona estona, escorreu els talls d'albergínia i arrebosseu-los amb ou batut i farina. Fregiu-los en una paella amb oli abundant i, un cop rossos, deixeu-los escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Prepareu una barreja amb el formatge, la maionesa i els alls trinxats ben menuts.
Talleu el tomàquet a rodanxes primes i reserveu-lo.
Per preparar els "llibrets", esteneu els talls d'albergínia, a la part final del tall poseu-hi una mica de la barreja de formatge i una làmina de tomàquet, i doblegueu el tall d'albergínia sobre ell mateix. D'aquesta manera quedarà tancat el "llibret".

Nota:
La traducció del nom d'aquests llibrets d'albergínia és "la llengua de la sogra", potser perquè l'albergínia té un punt "picant"...