Lieldienu olas (Ous de Pasqua) - Letònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Anete Bandone, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • ous blancs
  • julivert
  • arròs
  • pells de ceba
  • cordill i gases

PREPARACIÓ

Els grans d'arròs i les fulles de julivert serveixen per decorar els ous de Pasqua.
Emboliqueu cada ou amb pells de ceba; entremig de la pell de ceba i la closca de l'ou poseu-hi uns quants granets d'arròs i algunes fulles de julivert. Per sobre de la pell de ceba, embolcalleu cada ou amb una gasa fina i lligueu-los amb un cordill prim perquè l'arròs i les fulles de julivert no es moguin.
Feu coure els ous com si preparéssiu ous durs. Quan retireu la gasa i la pell de ceba, us trobareu que cada ou ha quedat tenyit d'un color marronós (per la pell de la ceba) i amb una "decoració" força peculiar, ja que els grans d'arròs i el julivert hauran deixat les seves formes blanques en la closca dels ous.
A Letònia, com a molts altres països de la meitat est d'Europa, per Pasqua és típic jugar amb aquests ous: es piquen els uns contra els altres. Qui trenca l'ou de l'adversari en guanya un de més.

Anar al contingut