Leche nevada (Nuvolets de llet) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Diana i Tamara, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 8-10 persones:
  • 1 l de llet
  • 2 beines de vainilla
  • 2 cullerades de maizena
  • 4 cullerades de sucre
  • 4 ous
  • 1 llimona
  • clau d'espècia
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una olla al foc amb 3/4 de litre de llet. Obriu al llarg la beina de vainilla i afegiu-la a la llet. Peleu un tros de llimona amb cura d'agafar només la pell, sense la part blanca perquè amargueja, i afegiu-la també a la llet, junt amb quatre cullerades soperes de sucre i un clau d'espècia. Remeneu-ho i deixeu-ho al foc fins que arrenqui el bull.
Desfeu la maizena en la resta de llet freda.
Separeu les clares dels rovells i barregeu un rovell amb la maizena desfeta en llet. Munteu les clares a punt de neu; si hi poseu un pessic de sal se us muntaran amb més facilitat.
Quan la llet de l'olla bulli, espereu un parell de minuts i retireu-la del foc; coleu-la i torneu a posar-la al foc afegint-hi a poc a poc la maizena desfeta. Remeneu-ho perquè no se us agrumolli i, quan torni a bullir, retireu-la del foc i aboqueu-la en una safata de servir de vores una mica altes (us ha de quedar una mena de crema anglesa, no gaire espessa).
Agafeu cullerades de clares muntades i aboqueu-les per sobre de la crema. Mulleu els nuvolets de clares amb una mica de la crema que tenen a sota i poseu la safata a gratinar. Deixeu-ho refredar i serviu-ho.

Anar al contingut