Leche-flan (Flam filipí) - Manila, Filipines

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Tamara Quiogue, Dosrius

INGREDIENTS

  • 5-6 ous (depèn de la mida)
  • 1 pot gran de llet condensada
  • llet sencera
  • 2-3 cullerades de sucre
  • aigua

PREPARACIÓ

Prepareu el caramel directament al motllo, posant-lo al foc amb un dit d'aigua i el sucre. Remeneu-ho fins a aconseguir el caramel. En cas que no disposeu d'un motllo metàl·lic que pugui anar directament al foc, prepareu el caramel a banda i aboqueu-lo després al motllo.
Separeu els rovells de les clares.
Poseu els rovells en un bol i afegiu-hi la llet condensada. Remeneu-ho perquè quedi ben barrejat i, després, afegiu-hi la llet sencera. Agafeu com a mesura el pot de llet condensada. Seguiu remenant per homogeneïtzar la crema i aboqueu-la al motllo on hi ha el sucre cremat.
Poseu una olla al foc amb aigua i feu-hi coure al bany maria el motllo, tapat amb paper d'alumini, durant mitja hora, amb l'olla tapada.
Un cop cuit, traieu la leche-flan del motllo vigilant de no cremar-vos a l'abocar-ho cap per avall a la safata de servir.
Ho podeu servir calent o fred.