Lau lau (Farcellets hawaians de porc) - Hawaii, Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jordi Canal-Soler, Barcelona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • carn magra de porc
  • costella de porc
  • bledes de fulla ben grossa
  • fulles de plataner
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Com que les fulles de plataner se solen trobar congelades, descongeleu-les a raig d'aixeta i talleu-les de la mida d'un foli, més o menys. Reserveu-les.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Saleu la carn magra i la costella generosament.
Talleu els tronxos de les bledes i esbandiu bé les fulles perquè no hi quedi gens de terra.
Poseu una mica d'aigua a la base de l'estoig per coure al vapor.
Prepareu els farcellets posant sobre cada fulla de bleda uns quants trossos de magra i costella (tot dependrà de la mida que tinguin). Emboliqueu el tall amb la fulla de bleda i, després, emboliqueu-ho amb la fulla de plataner, com si féssiu un paquet. Lligueu cada paquetet amb fil de cuina i poseu-los dins l'estoig de coure al vapor.
Feu-ho coure al forn durant un parell d'hores.
Els lau lau se solen acompanyar amb una mica de poi (vegeu recepta a part).