Lasanya

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pit de pollastre (bullit)
  • 150 g de xampinyons
  • 1 carbassó
  • 150 g de sofregit de tomàquet
  • oli i sal
  • plaques de lasanya
  • formatge ratllat
  • Per a la beixamel:
  • 100 g de mantega
  • 100 g de farina blanca
  • 1/4 de l de llet
  • sal, pebre blanc i nou moscada

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli sofregiu el carbassó i els xampinyons tallats a daus petits.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pollastre tallat a daus petits i el sofregit de tomàquet i remeneu-ho bé.

Per fer la beixamel, desfeu la mantega en un cassó. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. Tot seguit, afegiu-hi la llet, la sal, el pebre blanc i la nou moscada, i remeneu-ho tot bé fins que quedi ben cremosa.

Per fer la lasanya, poseu en una safata dues plaques de lasanya, remullades amb aigua, i cobriu-les amb el sofregit. A sobre, poseu-hi dues plaques més i torneu a cobrir-les amb sofregit. Finalment, poseu-hi dues plaques més, cobriu-ho tot amb la beixamel i espolseu-hi formatge ratllat per sobre. A continuació, poseu a gratinar al forn durant 10 minuts. I ja podeu emplatar-ho.