Lasanya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, nutrients que ajuden a formar i mantenir els glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Un paquet de pasta de lasanya fresca
  • 1 porro
  • 2 cebes tendres
  • 3 grans d'all
  • 1 kg de carn de vedella picada
  • julivert
  • 150 g de parmesà
  • vi ranci
  • orenga fresca
  • alfàbrega fresca
  • 150 g de mozzarella
  • 6 tomàquets madurs
  • 1 all
  • una cullerada de pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra
  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina
  • 350 ml de llet fresca
  • nou moscada

PREPARACIÓ

  1. Ratllem 6 tomàquets madurs i tallem un gra d'all. Fregim l'all i el tomàquet ratllat amb oli d'oliva verge extra i una cullerada de pebre vermell dolç.
  2. Sofregim a foc lent la ceba i el porro. Un cop suat, hi afegim l'all picat (sense germinat). Al cap d'uns 5 minuts, hi posem la carn i apugem el foc. Un cop rostit, hi afegim el vi ranci, l'orenga fresca picada i el julivert picat. 
  3. Fem beixamel amb la barreja de mantega i farina. Quan estigui ben lligat, hi afegim la llet fresca i la nou moscada ratllada. Ho remenem.
  4. A tota aquesta barreja, hi afegirem la meitat de la barreja de la salsa aurora (salsa de tomàquet i beixamel). 
  5. Fem capes posant una mica de salsa aurora i parmesà ratllat a la safata que anirà al forn, una làmina de pasta, una capa de carn, una capa de pasta, una altra de salsa aurora, més parmesà ratllat, una altra capa de pasta, una de carn, una de pasta, una de salsa aurora, formatge parmesà ratllat i mozzarella tallada a rodanxes. Al forn a 200º, 30 minuts. 
  6. Ho servim amb alfàbrega tallada per sobre.
Anar al contingut