Lasanya vegetal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Paradís

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 10 plaques de lasanya
  • Per a la capa d'espinacs:
  • 250 g d'espinacs
  • 1 gra d'all
  • 10 g de pinyons
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per a la capa de ceps:
  • 25 g de ceps deshidratats
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • Per a la capa de carbassa:
  • 300 g de carbassa
  • 20 g de barreja d'espècies "Masala" (farigola, orenga, alfàbrega, julivert, gingebre, pebre, mostassa, comí, oli d'oliva, sal)
  • Oli d'oliva i sal
  • Per a la capa de "ricotta" d'anacards:
  • 50 g d'anacards
  • 50 g de nous de macadàmia
  • 10 g de suc de llimona
  • 20 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de llevat de cervesa
  • un polsim de sal
  • Per a la salsa pesto de tomàquet:
  • 150 g de tomàquets madurs
  • 40 g de tomàquets secs macerats amb oli d'oliva
  • 40 g d'oli d'oliva
  • 1 all
  • 10 g de pinyons
  • 5 fulles d'alfàbrega
  • orenga
  • sal
  • 50 ml d'aigua
  • flors (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el ceps en remull amb aigua calenta.

Per fer la capa d'espinacs, netegeu els espinacs, piqueu-los ben petits, salteu-los en una paella amb l'oli d'oliva, l'all picat, els pinyons i la sal i reserveu-los.

Per fer la capa dels ceps, escorreu els ceps i, en una altra paella, salteu-los amb l'oli d'oliva, sal i pebre.

A continuació, preescalfeu el forn a 180 graus i barregeu les espècies "Masala" en un bol amb oli d'oliva i sal.

Per fer la capa de carbassa, peleu la carbassa, talleu-la en mitges llunes, suqueu-la en el preparat d'espècies "Masala" i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant 10 minuts

Per fer la "ricotta" d'Anacards, amb el pímer, tritureu bé tots els ingredients; anacards, nous de macadàmia, suc de llimona (espremut amb la mà), aigua, 1 culleradeta de llevat de cervesa i un polsim de sal.

Per fer la salsa pesto de tomàquet, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu els tomàquets madurs uns segons, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, poseu-los en un bol juntament amb els tomàquets secs, els pinyons, l'alfàbrega, l'orenga, l'all, la sal, l'oli i l'aigua i tritureu-ho amb la batedora.

Tot seguit, bulliu les plaques de lasanya en un cassó amb aigua i sal durant 2 minuts, refredeu-les en un bol amb aigua i gel i poseu-les sobre paper absorbent per eixugar-les.

Finalment, en un plat, munteu la lasanya alternant la pasta amb una capa de cadascun dels ingredients, seguint l'ordre d'elaboració abans esmentat: pasta – espinacs – pasta – ceps – pasta – carbassa – pasta – ricotta d'anacards. Quan estigui muntada, cobriu-la amb una mica de salsa pesto de tomàquet.

I ja per acabar, ja podeu servir la lasanya.