Lasanya freda de verdures i fruits de mar

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pablo Castillo
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • Pasta per a lasanya
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba tendra
  • 1 nap
  • 4 tomàquets
  • 1 carbassó
  • Alfàbrega
  • 250 g de musclos de roca
  • 8 navalles
  • 8 cloïsses
  • 8 llagostins
  • 8 escopinyes
  • Nata
  • Mozzarella de búfala
  • Sal, oli
  • Cerfull

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les làmines de pasta en remull amb aigua tèbia durant 20 minuts.
Mentrestant, peleu la pastanaga, la ceba tendra, el nap i el carbassó i talleu-ho tot en tires molt fines. Seguidament poseu-les en un bol amb aigua i gel durant una hora. Després retireu-les i amaniu-les amb oli i sal.

A continuació, talleu els tomàquets a quarts, buideu-los, peleu-los i talleu la part de fora en quadrets.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint coeu-hi els llagostins durant mig minut, i en un altre cassó amb aigua bullint, coeu-hi les navalles, les cloïsses i les escopinyes, també durant mig minut.

Per fer la crema de mozzarella, poseu a la Thermomix la mozzarella i la nata.

I ja per acabar, feu una base al plat amb una mica de crema de mozzarella, poseu-hi a sobre una làmina de pasta, cobriu-la amb les verduretes tallades en tires, el tomàquet tallat en quadrets, els fruits de mar sense closca i els llagostins i tapeu-la amb una altra làmina de pasta. Cobriu aquesta làmina igual que heu fet amb l'anterior i torneu-la a tapar amb una altra làmina de pasta. Finalment, poseu-hi per sobre una mica de crema de mozzarella i una mica de cerfull.