Lasanya d'escamarlans amb espàrrecs i xampinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Fernández Punset
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans són un marisc poc energètic i amb un perfil de greixos saludable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 làmines de pasta wanton
- 12 escamarlans
- Una safata de xampinyons
- Un manat d'espàrrecs verds gruixuts
- sal i oli
- Per a la salsa americana:
- 3 cebes
- 6 pastanagues
- Un raig de brandi
- Una cullera sopera de tomàquet concentrat
- Una fulla de llorer
- Farigola
- 100 g de mantega
- 1,5 l d'aigua
PREPARACIÓ
Per fer la salsa americana, traieu els caps dels escamarlans, peleu les cues i reserveu-les. Després, peleu les cebes i les pastanagues, talleu-ho petit i daureu la verdura en una olla o cassó, amb una branca de farigola i la fulla de llorer. Seguidament, afegiu-hi els caps dels escamarlans i les clofolles de les cues, rostiu-ho tot junt amb la verdura perquè els caps deixin el seu gust i flamegeu-ho amb brandi. A continuació, afegiu-hi el tomàquet concentrat, mulleu-ho amb aigua, deixeu-ho bullir durant 2 hores per fer la base de la salsa, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho fins que estigui desfeta, coleu-ho i reserveu-ho.
Tot seguit, coeu la pasta wanton durant 4 minuts, en un cassó en aigua bullint i poseu-la a refredar amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
Mentrestant, talleu la part inferior dels espàrrecs, la més dura, i poseu-los a bullir, sencers, amb aigua i sal. Punxeu-los per saber si són cuits, refredeu-los en aigua i gel i quan siguin freds talleu-los.
A continuació, talleu el peu dels xampinyons, i els barrets passeu-los per aigua, peleu-los, talleu-los per la meitat i salteu els xampinyons en una paella amb oli. Després, afegiu els espàrrecs a la paella i, un cop saltats, reserveu-los en un plat amb un paper per treure'n l'excés d'oli.
Finalment, salteu les cues dels escamarlans, en una paella amb oli i escalfeu la salsa americana, si cal, en un cassó al foc.
I ja per acabar, poseu les verdures al fons d'un plat de servei; al damunt, els escamarlans, cobriu-ho tot amb una làmina de pasta wanton, tapeu el plat amb paper film, poseu-ho al microones 1 minut per escalfar-ho i serviu la lasanya, acompanyant-la amb la salsa americana, que serviu amb una cullera i decoreu-ho amb farigola.
Tot seguit, coeu la pasta wanton durant 4 minuts, en un cassó en aigua bullint i poseu-la a refredar amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
Mentrestant, talleu la part inferior dels espàrrecs, la més dura, i poseu-los a bullir, sencers, amb aigua i sal. Punxeu-los per saber si són cuits, refredeu-los en aigua i gel i quan siguin freds talleu-los.
A continuació, talleu el peu dels xampinyons, i els barrets passeu-los per aigua, peleu-los, talleu-los per la meitat i salteu els xampinyons en una paella amb oli. Després, afegiu els espàrrecs a la paella i, un cop saltats, reserveu-los en un plat amb un paper per treure'n l'excés d'oli.
Finalment, salteu les cues dels escamarlans, en una paella amb oli i escalfeu la salsa americana, si cal, en un cassó al foc.
I ja per acabar, poseu les verdures al fons d'un plat de servei; al damunt, els escamarlans, cobriu-ho tot amb una làmina de pasta wanton, tapeu el plat amb paper film, poseu-ho al microones 1 minut per escalfar-ho i serviu la lasanya, acompanyant-la amb la salsa americana, que serviu amb una cullera i decoreu-ho amb farigola.