Lasanya de seitons amb api i codonyat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vicent Guimerà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 1 kg de seitons
  • 100 g de codonyat
  • 50 g d'api
  • 100 g de coco
  • 4 tomàquets
  • 4 làmines de lasanya precuita (o d'arròs xinès)
  • caviar de salmó
  • cullerada de soja
  • oli d'oliva
  • 100 g de pasta d'olives negres
  • 1 poma àcida
  • pensaments
  • 1 branca de citronella
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • sucre
  • sal Maldon
  • gelatina de romaní (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica de sucre, caramel·litzeu el tomàquet tallat a daus petits i reserveu-lo.
Per fer la maionesa de soja, barregeu en un bol la soja, el vinagre balsàmic i l'oli fins a obtenir una crema suau.

Per fer la lasanya, poseu una làmina de lasanya i a sobre col·loqueu-hi uns quants seitons, uns daus de codonyat, unes làmines de poma, unes tires de coco i unes fulles d'api. A continuació tapeu-la amb una altra làmina de lasanya i torneu a fer una capa com l'anterior afegint-hi la pasta d'olives negres, el caviar de salmó i els daus de tomàquet que havíem caramel·litzat i tapeu-la amb una altra làmina de lasanya.

I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb uns pensaments, una branca de citronella, la sal Maldon i uns daus de gelatina de romaní.