Lasanya de seitons amb api i codonyat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Vicent Guimerà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)
INGREDIENTS
- 1 kg de seitons
- 100 g de codonyat
- 50 g d'api
- 100 g de coco
- 4 tomàquets
- 4 làmines de lasanya precuita (o d'arròs xinès)
- caviar de salmó
- cullerada de soja
- oli d'oliva
- 100 g de pasta d'olives negres
- 1 poma àcida
- pensaments
- 1 branca de citronella
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- sucre
- sal Maldon
- gelatina de romaní (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica de sucre, caramel·litzeu el tomàquet tallat a daus petits i reserveu-lo.
Per fer la maionesa de soja, barregeu en un bol la soja, el vinagre balsàmic i l'oli fins a obtenir una crema suau.
Per fer la lasanya, poseu una làmina de lasanya i a sobre col·loqueu-hi uns quants seitons, uns daus de codonyat, unes làmines de poma, unes tires de coco i unes fulles d'api. A continuació tapeu-la amb una altra làmina de lasanya i torneu a fer una capa com l'anterior afegint-hi la pasta d'olives negres, el caviar de salmó i els daus de tomàquet que havíem caramel·litzat i tapeu-la amb una altra làmina de lasanya.
I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb uns pensaments, una branca de citronella, la sal Maldon i uns daus de gelatina de romaní.
Per fer la maionesa de soja, barregeu en un bol la soja, el vinagre balsàmic i l'oli fins a obtenir una crema suau.
Per fer la lasanya, poseu una làmina de lasanya i a sobre col·loqueu-hi uns quants seitons, uns daus de codonyat, unes làmines de poma, unes tires de coco i unes fulles d'api. A continuació tapeu-la amb una altra làmina de lasanya i torneu a fer una capa com l'anterior afegint-hi la pasta d'olives negres, el caviar de salmó i els daus de tomàquet que havíem caramel·litzat i tapeu-la amb una altra làmina de lasanya.
I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb uns pensaments, una branca de citronella, la sal Maldon i uns daus de gelatina de romaní.