Lasanya de primavera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Batet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 6 làmines de pasta fresca per a lasanya (o 24 plaques de canelons)
  • 1/2 l de beixamel
  • 400 g de carxofes
  • 400 g de porros
  • 150 g de favetes tendres
  • 50 g de ceba
  • 150 g de parmesà ratllat
  • 250 g de mantega
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu la pasta fresca en una olla amb aigua bullent.
Per fer el farcit de carxofes, sofregiu una mica de ceba picada amb mantega en un cassó. Tot seguit, incorporeu-hi les carxofes picades ben fines i deixeu-ho coure. Finalment, incorporeu-hi la beixamel.

Per fer el farcit de porro, sofregiu una mica de ceba picada amb mantega en una paella. Després, incorporeu-hi el porro ben picadet i deixeu-lo coure fins que quedi ben tou. Finalment, afegiu-hi la beixamel.

A continuació, salteu les favetes en una paella amb oli.

I ja per acabar, unteu una safata amb mantega i col·loqueu-hi a sobre una capa de pasta fresca. Afegiu-hi una capa de farcit de porro, unes favetes i una mica de formatge ratllat; cobriu-ho amb una fulla de pasta fresca i feu una capa de farcit de carxofa. Aneu fent capes fins a arribar a dalt de la safata i cobriu-ho amb formatge ratllat. Després deixeu coure la lasanya al forn durant 15 minuts i ja podreu emplatar-la.