Lasanya de poma amb caramel d'espígol

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Guillem
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La poma conté pectina, una fibra soluble que ajuda a controlar tan el restrenyiment com la diarrea.

INGREDIENTS

  • 4 pomes Granny Smith
  • 50 g de sucre
  • 20 g de mantega
  • espígol
  • Per a la sopa d'ametlles:
  • 250 g de llet d'ametlles
  • 2 rovells d'ou
  • 50 g de sucre
  • 1 cullerada de lecitina de soja
  • 12 ametlles garapinyades
  • gelat de bescuit o de vainilla
  • flors d'ametller i pètals de viola

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi la mantega i l'espígol i deixeu-lo coure fins que la mantega estigui ben desfeta. Seguidament, retireu l'espígol, poseu el caramel sobre paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar. Després, tritureu-lo amb el túrmix i reserveu-lo.Per fer la sopa d'ametlles, poseu en un bol la llet i el sucre i deixeu-ho coure fins que arribi a 80 graus de temperatura. A continuació, poseu-ho en un bol juntament amb els rovells i la lecitina de soja, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.Tot seguit, talleu la poma a làmines molt fines i ompliu un motllo fent capes de poma i de caramel. Després, deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 12 minuts. Finalment, deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho.I ja per acabar, emplateu la lasanya de poma al centre del plat, poseu-hi una bola de gelat a sobre, afegiu-hi la sopa d'ametlles al voltant i guarniu el plat amb les ametlles garapinyades i les flors d'ametller i els pètals de viola.