Lasanya de peix

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Blasi
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El lliure, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 làmines de pasta
  • 140 g de turbot
  • 140 g d'orada
  • 200 g sofregit de tomàquet
  • fulles d'espinacs frescos
  • 3/4 l de crema de llet
  • farigola
  • oli
  • sal Per al sofregit de tomàquet:
  • 1 kg tomàquet
  • 100 g de ceba
  • 3 grans d'all
  • 10 g de salsa de soja
  • 20 g pinyons torrats
  • 20 g de panses de Corint
  • sal
  • sucre
  • pebre blanc
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, feu un sofregit en una paella amb ceba, all, tomàquet, sal, sucre, pebre, pinyons i panses.
Remeneu-ho. Quan les panses s'hagin inflat, afegiu-hi les fulles d'espinacs. Quan estigui fet, incorporeu-hi una mica de soja i torneu-ho a remenar. A continuació, feu el peix en una paella calenta amb una mica d'oli. Comenceu a marcar-lo per la banda de la pell. Tot seguit, escalfeu la nata en un cassó amb la farigola i una mica de sal. Deixeu-ho reduir i coleu-ho. I ja, per acabar, emplateu una mica de salsa i poseu una fulla de pasta cuita a sobre. Col·loqueu una mica de sofregit, el peix i la salsa a sobre. Cobriu-ho tot amb un full de pasta cuita i poseu a sobre una mica més de sofregit, la salsa, el peix i torneu-ho a cobrir amb una altra fulla de pasta cuita. Cobriu-ho tot amb una mica de salsa i decoreu-ho amb una mica de reducció de cranc.