Lasanya de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Abad
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El molí dels fanals
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 pasta de lasanya fresca precuita
- 30 g de mantega
- 30 g de formatge ratllat
- Per al farciment:
- 30 g de paté d'oca
- 1 ceba
- 1/2 kg d'assortiment de bolets frescos
- 300 g de xampinyons
- 1/2 l de crema de llet
- 1/2 copa de xerès
- sal
- pebre
- Per fer la beixamel:
- 1/2 l de llet
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- 1 pols de nou moscada
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb mantega sofregiu la ceba tallada molt fina fins que quedi transparent. Seguidament, afegiu-hi els xampinyons i els bolets laminats. Quan estiguin dauradets, reserveu-ne uns quants per a l'emplatat, i afegiu a la cassola el paté, el xerès, la crema de llet, la sal i el pebre i deixeu-ho reduir fins que la crema s'espesseixi.
Per fer la beixamel, escalfeu la llet en un cassó. Mentrestant, en un altre cassó, poseu a fondre la mantega. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la farina, remeneu-ho una mica fins que faci unes bombolletes, poseu-hi la llet calenta, la sal, el pebre i la nou moscada, torneu-ho a remenar bé i deixeu-ho reduir fins a aconseguir la textura desitjada.
A continuació, talleu les làmines de lasanya fresca a mida de la safata.
Per muntar la lasanya a la safata, feu una capa de beixamel, una de pasta fresca, una del farciment de bolets i repetiu el procés fins a omplir la safata. Finalment, escampeu-hi el formatge ratllat pel damunt i poseu-ho a gratinar al forn fins que quedi dauradet.
I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb els bolets que teníeu reservats.
Per fer la beixamel, escalfeu la llet en un cassó. Mentrestant, en un altre cassó, poseu a fondre la mantega. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la farina, remeneu-ho una mica fins que faci unes bombolletes, poseu-hi la llet calenta, la sal, el pebre i la nou moscada, torneu-ho a remenar bé i deixeu-ho reduir fins a aconseguir la textura desitjada.
A continuació, talleu les làmines de lasanya fresca a mida de la safata.
Per muntar la lasanya a la safata, feu una capa de beixamel, una de pasta fresca, una del farciment de bolets i repetiu el procés fins a omplir la safata. Finalment, escampeu-hi el formatge ratllat pel damunt i poseu-ho a gratinar al forn fins que quedi dauradet.
I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb els bolets que teníeu reservats.