Lasanya de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Abad
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El molí dels fanals

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pasta de lasanya fresca precuita
  • 30 g de mantega
  • 30 g de formatge ratllat
  • Per al farciment:
  • 30 g de paté d'oca
  • 1 ceba
  • 1/2 kg d'assortiment de bolets frescos
  • 300 g de xampinyons
  • 1/2 l de crema de llet
  • 1/2 copa de xerès
  • sal
  • pebre
  • Per fer la beixamel:
  • 1/2 l de llet
  • 30 g de mantega
  • 30 g de farina
  • 1 pols de nou moscada
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb mantega sofregiu la ceba tallada molt fina fins que quedi transparent. Seguidament, afegiu-hi els xampinyons i els bolets laminats. Quan estiguin dauradets, reserveu-ne uns quants per a l'emplatat, i afegiu a la cassola el paté, el xerès, la crema de llet, la sal i el pebre i deixeu-ho reduir fins que la crema s'espesseixi.

Per fer la beixamel, escalfeu la llet en un cassó. Mentrestant, en un altre cassó, poseu a fondre la mantega. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la farina, remeneu-ho una mica fins que faci unes bombolletes, poseu-hi la llet calenta, la sal, el pebre i la nou moscada, torneu-ho a remenar bé i deixeu-ho reduir fins a aconseguir la textura desitjada.

A continuació, talleu les làmines de lasanya fresca a mida de la safata.

Per muntar la lasanya a la safata, feu una capa de beixamel, una de pasta fresca, una del farciment de bolets i repetiu el procés fins a omplir la safata. Finalment, escampeu-hi el formatge ratllat pel damunt i poseu-ho a gratinar al forn fins que quedi dauradet.

I ja per acabar, emplateu la lasanya i guarniu el plat amb els bolets que teníeu reservats.
Anar al contingut