Lasanya d'albergínies

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 ceba mitjana
  • 250 g de carn de vedella picada
  • 250 g de carn de porc picada
  • 75 g de farina
  • 2 albergínies
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 1/2 l de beixamel
  • formatge ratllat
  • oli i sal
  • pebre blanc

PREPARACIÓ

Primer de tot fregiu les albergínies tallades a làmines a lo llarg i d'uns 4 o 5 mm de gruix.
Us ha de quedar ben daurada i reserveu-les amb paper absorbent. D'altra banda feu el sofregit amb la ceba picada i quan estigui ben rossa poseu-hi la carn picada (mig vedella, mig porc), saleu-ho i poseu-hi pebre blanc. Després ja hi podeu posar el sofregit de tomàquet (fet amb pastanaga, bresa de ceba, porro, llorer, alls i el tomàquet sense pell ni llavors). Remeneu-ho bé i quan comenci a tenir un color ben homogèni, tireu-hi la farina poc a poc sense deixar de remenar perquè no se us cremi i agafi més consistència. (us ha de quedar com el farcit dels canalons). Per preparar la safata, poseu una base d'albergínia una mica montades entre si i al damunt la meitat del farcit. Aplaneu-ho bé fins que l'albergínia quedi ben tapada. Torneu a fer el mateix procediment. Aleshores cobriu-ho amb la beixamel una mica calenta perquè s'escampi més fàcilment. Tireu-hi formatge per gratinar al damunt i fiqueu-ho dins del forn a gratinar.