Lasanya d'albergínies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rabasseda, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 ceba mitjana
- 250 g de carn de vedella picada
- 250 g de carn de porc picada
- 75 g de farina
- 2 albergínies
- 1 tassa de salsa de tomàquet
- 1/2 l de beixamel
- formatge ratllat
- oli i sal
- pebre blanc
PREPARACIÓ
Primer de tot fregiu les albergínies tallades a làmines a lo llarg i d'uns 4 o 5 mm de gruix.
Us ha de quedar ben daurada i reserveu-les amb paper absorbent. D'altra banda feu el sofregit amb la ceba picada i quan estigui ben rossa poseu-hi la carn picada (mig vedella, mig porc), saleu-ho i poseu-hi pebre blanc. Després ja hi podeu posar el sofregit de tomàquet (fet amb pastanaga, bresa de ceba, porro, llorer, alls i el tomàquet sense pell ni llavors). Remeneu-ho bé i quan comenci a tenir un color ben homogèni, tireu-hi la farina poc a poc sense deixar de remenar perquè no se us cremi i agafi més consistència. (us ha de quedar com el farcit dels canalons). Per preparar la safata, poseu una base d'albergínia una mica montades entre si i al damunt la meitat del farcit. Aplaneu-ho bé fins que l'albergínia quedi ben tapada. Torneu a fer el mateix procediment. Aleshores cobriu-ho amb la beixamel una mica calenta perquè s'escampi més fàcilment. Tireu-hi formatge per gratinar al damunt i fiqueu-ho dins del forn a gratinar.
Us ha de quedar ben daurada i reserveu-les amb paper absorbent. D'altra banda feu el sofregit amb la ceba picada i quan estigui ben rossa poseu-hi la carn picada (mig vedella, mig porc), saleu-ho i poseu-hi pebre blanc. Després ja hi podeu posar el sofregit de tomàquet (fet amb pastanaga, bresa de ceba, porro, llorer, alls i el tomàquet sense pell ni llavors). Remeneu-ho bé i quan comenci a tenir un color ben homogèni, tireu-hi la farina poc a poc sense deixar de remenar perquè no se us cremi i agafi més consistència. (us ha de quedar com el farcit dels canalons). Per preparar la safata, poseu una base d'albergínia una mica montades entre si i al damunt la meitat del farcit. Aplaneu-ho bé fins que l'albergínia quedi ben tapada. Torneu a fer el mateix procediment. Aleshores cobriu-ho amb la beixamel una mica calenta perquè s'escampi més fàcilment. Tireu-hi formatge per gratinar al damunt i fiqueu-ho dins del forn a gratinar.