Lapte de pasare (Llet d'ocell) - Romania

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Monica Gabaroi, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 6 ous
  • 250 g de sucre
  • vainilla
  • 1 culleradeta de fècula (o farina)
  • 1 culleradeta de rom aromàtic

PREPARACIÓ

En una olla, poseu a bullir la llet i la vainilla.
Separeu els rovells de les clares i munteu-les fins que estiguin a punt de neu. Afegiu-hi 100 g de sucre i torneu-les a batre fins que estiguin, altra vegada, a punt de neu.
Quan la llet arrenqui el bull, reduiu la flama de manera que gairebé no bulli. Aneu agafant cullerades de la clara batuda i poseu-les sobre la llet, com si fossin nuvolets. Deixeu-los coure una mica i després gireu-los, per tal que es coguin de l'altre costat. Tot plegat, un parell de minuts per banda i reserveu-los. Repetiu aquesta operació fins que s'acabi la clara batuda.
Barregeu els rovells amb la resta de sucre i la fècula fins a obtenir-ne una crema. Després incorporeu-hi la llet, a poc a poc, passant-la per un colador. Coeu-ho a foc lent, fins que es comenci a espessir i retireu-la del foc.
Després, quan la crema s'hagi refredat, afegiu-hi el rom aromàtic. Deixeu la crema i els "nuvolets" a la nevera fins que sigui l'hora de servir-ho. Presenteu aquestes postres en bols individuals, amb una base de crema i els "nuvolets" pel damunt.