Lao Bei Jing Zha Jiang Mian (Fideus a l'estil de Pequín) - Pequín, Xina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jing Jing Yuan, Barcelona

INGREDIENTS

  • fideus xinesos llargs (estil espaguetis)
  • salsa Huang Jiang (vegeu-ne la recepta a part)
  • ceba tendra
  • fesols de soja
  • germinat de soja
  • cogombre
  • ravenets
  • aigua
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Bulliu els fideus en una cassola amb molta aigua i sal.
Un cop cuits, escorreu-los i refredeu-los una mica amb aigua freda. Deixeu-los escórrer i torneu-los a la cassola.
Afegiu-hi els trossos de tronxo de ceba tendra sofregits i un raig d'oli. Remeneu-ho perquè quedi ben barrejat.
Talleu un tros de cogombre a rodanxes i, després, talleu aquestes rodanxes en forma de bastonets ben prims. Poseu-los en un bol i reserveu-ho.
Talleu les fulles i les puntes dels ravenets. Esbandiu-los i talleu-los, també, en forma de bastonets ben prims, igual que heu fet amb el cogombre. Poseu-ho en un altre bol.
En una cassola amb aigua i sal, escaldeu-hi un bon grapat de fesols de soja. Al cap d'uns quants minuts, comproveu que ja no siguin durs i ja els podreu retirar de la cassola i posar-los en un bol que reservareu. A la mateixa aigua, hi podeu escaldar els germinats de soja. Estaran llestos al cap d'uns cinc minuts. Retireu-los de la cassola, escorreu-los i poseu-los en un bol.
Serviu els fideus dins la cassola i, al costat, tots els bols amb la resta dels ingredients del plat. Així, cadascú se'n podrà posar la quantitat que li vingui de gust.