Lamington (Pastissets de xocolata i coco) - Austràlia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ellen McAleavy, Sitges

INGREDIENTS

  • 1 tassa de mantega
  • 2 tasses de sucre
  • 3 tasses de farina
  • 4 ous
  • 4 culleradetes de llevat en pols
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1 tassa de llet
  • 1/2 culleradeta de sal
  • Per al glacejat de xocolata:
  • 1/2 tassa de llet
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 tasses de sucre glacé
  • 1/3 de tassa de cacau en pols (sense sucre)

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 180 graus i traieu la mantega de la nevera perquè estigui a temperatura ambient. Separeu les clares dels rovells i reserveu-ho.
En un bol, aboqueu-hi la farina passant-la pel sedàs perquè no hi hagi grumolls. Afegiu-hi el llevat i la sal i barregeu-ho.
En un altre bol, barregeu-hi la mantega amb el sucre, remenant-ho amb una cullera de fusta. Després, incorporeu-hi els rovells i la vainilla i acabeu de barrejar-ho fins que la consistència sigui homogènia i cremosa.
Afegiu-hi la meitat del bol de farina i la meitat de la llet. Remeneu-ho i, quan hagi quedat tot ben barrejat, acabeu d'abocar-hi la resta de farina i de llet. Remeneu-ho fins que no hi hagi cap grumoll.
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les amb cura a la barreja.
Unteu el motllo (d'uns 25 x 35 cm) amb mantega i espolseu-hi una mica de farina. Aboqueu-hi la massa i enforneu-ho uns 35-40 minuts. Deixeu refredar el pastís abans de tallar-lo en porcions.
Prepareu la glaça de xocolata: escalfeu la llet i desfeu-hi la mantega.
En un bol, barregeu-hi el cacau i el sucre i, després, aboqueu-hi la llet amb mantega. Remeneu-ho fins que tingui la consistència d'una salsa espessa.
Talleu el pastís en porcions quadrades, d'uns 5-6 cm. Poseu el coco ratllat en un plat i aneu passant cada porció de pastís primer per la xocolata desfeta i després pel coco ratllat, perquè s'hi enganxi. Han de quedar totes les cares cobertes de coco.
Deixeu reposar els pastissets 1 hora abans de menjar-los.