Lakhanópita (Pastís de verdures) - Grècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Thanásis Daradoumis i Adonis Chrysos, Barcelona

INGREDIENTS

  • pasta de full
  • porros
  • bledes
  • espinacs
  • borraines
  • fonoll fresc
  • ceba tendra
  • formatge feta
  • sèmola
  • espècies
  • ou
  • oli

PREPARACIÓ

Trinxeu les verdures i deixeu-les escórrer bé per què no desprenguin tanta aigua en coure-les al forn.
En un bol, barregeu-hi les verdures amb el formatge feta esmicolat i una mica de sèmola (això farà que el farcit us quedi més compacte). Amaniu aquesta barreja amb les espècies que més us agradin i un bon raig d'oli. Remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Espolseu una mica de farina damunt el marbre (o la superfície de treball que tingueu) i estireu la pasta de full amb el corró. Feu-ne un parell de forma rodona (de la mida del motlle que tingueu i que pugui anar al forn).
Poseu una de les capes de la pasta estirada sobre el motlle. Farciu-la amb la barreja de verdures i formatge, i tapeu-la amb l'altra capa de pasta de full.
Tanqueu les vores d'aquest pastís amb una mica d'ou batut.
Pinteu-lo amb la resta de l'ou batut pel damunt i enforneu-lo uns 30 minuts a 180º.