Ladrillo de carne asada (Totxo de carn) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Catrín Coll, Pals
INGREDIENTS
- 400 g de carn picada de vedella
- 400 g de carn picada de porc
- 400 g de pit de pollastre
- 400 g de pernil dolç
- 1 ceba grossa
- 4 ous
- farina de galeta
- herbes aromàtiques
- conyac
- maionesa
- pebre
- sal
PREPARACIÓ
Trinxeu el pit de pollastre i el pernil dolç i barregeu-los amb la resta de carns picades i els ous batuts. Amasseu aquesta barreja i afegiu-hi pa ratllat per què agafi consistència. Salpebreu la massa generosament i aboqueu-hi un bon raig de conyac. Continueu amassant-ho i, si convé, afegiu-hi més pa ratllat. Us ha de quedar una massa força compacta. Cobriu cada "totxo" de carn amb una capa abundant de pa ratllat i emboliqueu cada peça unes quantes vegades amb paper d'alumini , per assegurar-vos que l'aigua no hi penetra. La capa de pa ratllat també ajudarà que l'aigua, si n'entra, no arribi a la carn. Poseu força aigua a bullir en una cassola prou ampla perquè us hi càpiguen els "totxos" de carn. Coeu-los durant un parell d'hores i mitja i ja els tindreu a punt. Talleu la carn del gruix que us agradi i ho podeu servir calent o fred amb la salsa que us vingui de gust. Té moltes possibilitats. A més, el "totxo" de carn us aguantarà cuit ben bé uns 5 dies a la nevera.