Ladrillo de carne asada (Totxo de carn) - Cuba

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Catrín Coll, Pals

INGREDIENTS

  • 400 g de carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • 400 g de pit de pollastre
  • 400 g de pernil dolç
  • 1 ceba grossa
  • 4 ous
  • farina de galeta
  • herbes aromàtiques
  • conyac
  • maionesa
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Trinxeu el pit de pollastre i el pernil dolç i barregeu-los amb la resta de carns picades i els ous batuts. Amasseu aquesta barreja i afegiu-hi pa ratllat per què agafi consistència. Salpebreu la massa generosament i aboqueu-hi un bon raig de conyac. Continueu amassant-ho i, si convé, afegiu-hi més pa ratllat. Us ha de quedar una massa força compacta. Cobriu cada "totxo" de carn amb una capa abundant de pa ratllat i emboliqueu cada peça unes quantes vegades amb paper d'alumini , per assegurar-vos que l'aigua no hi penetra. La capa de pa ratllat també ajudarà que l'aigua, si n'entra, no arribi a la carn. Poseu força aigua a bullir en una cassola prou ampla perquè us hi càpiguen els "totxos" de carn. Coeu-los durant un parell d'hores i mitja i ja els tindreu a punt. Talleu la carn del gruix que us agradi i ho podeu servir calent o fred amb la salsa que us vingui de gust. Té moltes possibilitats. A més, el "totxo" de carn us aguantarà cuit ben bé uns 5 dies a la nevera.