Kürbissuppe (Sopa de carbassa) - Steiermark, Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Karin Perchthaler, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carbassa
  • 3 cebes
  • 1,5 l de brou
  • 1/4 l de llet
  • 100 g mantega
  • 1/4 l de crema de llet
  • 1 culleradeta de curri
  • sal i pebre
  • oli de carbassa
  • pipes de carbassa

PREPARACIÓ

Retireu les llavors de la carbassa, trossegeu-la i peleu-ne els trossos (va millor per aquest ordre, ja que els trossos es pelen millor que la carbassa sencera).
Peleu les cebes i talleu-les a llunes fines.
Poseu la mantega dins l'olla i, quan s'hagi desfet, enrossiu-hi lleugerament la ceba. Passats uns quants minuts, afegiu-hi els trossos de carbassa. Remeneu-ho, tapeu l'olla i deixeu que es vagi coent, remenant-ho de tant en tant.
Quan la carbassa comenci a ser tova, afegiu a l'olla el brou i una mica de curri i que vagi fent xup-xup, amb l'olla tapada.
Poca estona abans que sigui cuit del tot, afegiu-hi la llet i la crema de llet. Salpebreu-ho al vostre gust i ja ho podeu triturar fins a obtenir una crema ben fina.
Serviu-la calenta o tèbia i, a cada plat, poseu-hi unes quantes pipes de carbassa trossejades ben menudes i un rajolí d'oli de carbassa.

Anar al contingut