Kunafah (Pastís dolç -de la Souzan-) - Egipte

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Souzan Barsi, Cervera

INGREDIENTS

  • pasta de kunafah (es ven ja preparada)
  • panses de Corint
  • coco ratllat
  • mantega
  • llimona
  • sucre
  • oli

PREPARACIÓ

En una safata que pugui anar al forn -preferiblement de vores una mica altes- esmicoleu-hi els fils de kunafah, fent una primera capa.
Escampeu-hi (mantega) unes quantes panses de Corint per sobre i una mica de coco ratllat i torneu a fer una altra capa de fils de kunafah esmicolats que ho cobreixi.
Repartiu uns quants trossos de mantega pel damunt i un rajolí d'oli i enforneu-ho durant uns 30-40 minuts.
Prepareu un almívar lleuger fent bullir la mateixa mesura d'aigua que de sucre i unes quantes gotes de suc de llimona. Remeneu-ho tota l'estona i quan arrenqui el bull -és el punt d'obtenció de l'almívar lleuger- ja ho podeu retirar del foc. Si el preferiu més concentrat, deixeu que bulli més estona.
Aboqueu aquest almívar per sobre del pastís. L'únic que heu de tenir en compte és que una de les dues coses (o bé el pastís o bé l'almívar) ha de ser freda i l'altra calenta perquè quedi ben xopat i transparent.
Talleu-ne les porcions (més aviat petites, ja que aquestes postres omplen bastant) abans de treure-ho de la safata i ja ho podeu servir.

També podeu preparar kunafah en porcions individuals. En lloc d'esmicolar els fils de kunafah, agafeu-ne porcions petites i feu-ne una mena de croquetes petites, que podeu farcir amb una ametlla torrada, panses de Corint, crema, etc.