Krofi (Bunyols de carnaval farcits) - Eslovènia
- Programa: Karakia
- Cuina: Simona Skrabec, Barcelona
INGREDIENTS
- Primer pas:
- 500 g de farina
- 30 g de llevat de forner
- 1 cullerada de sucre
- 5 cullerades de llet tèbia
- Segon pas:
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre
- 6 rovells d'ou
- 1 dl de llet
- 1 cullerada de rom
- un grapat de sal
- ratlladura d'una llimona
- Farcit:
- melmelada
- oli de gira-sol
- sucre llustre
PREPARACIÓ
Aboqueu la farina en un bol de mida grossa. Feu-hi un forat al mig i afegiu-hi el llevat esmicolat, el sucre i la llet tèbia. Deixeu reposar el bol en un lloc calent uns 10 minuts (per exemple, sobre la reixeta de dins el forn, amb un got d'aigua a la part de sota) perquè el llevat fermenti per primera vegada. En una cassola a foc lent, barregeu-hi tots els ingredients del segon pas fins que la mantega s'hagi fos, però procurant que el líquid no s'escalfi gaire. Ha de quedar tebi. Aboqueu-lo al bol de la farina i treballeu la massa amb força, de primer amb una cullera de fusta, i després acabeu-la de pastar a mà damunt del marbre o el taulell prèviament enfarinat. Deixeu reposar la massa tapada amb un drap i en un lloc calent fins que dobli el seu volum. Un cop la massa hagi agafat el volum necessari, aplanaeu-la amb un corró sobre el taulell enfarinat. Talleu-ne porcions rodones amb un motllo; si no en teniu, podeu utilitzar un got o una copa. Poseu una culleradeta de melmelada sobre la meitat de les rodones de massa i tapeu-les amb l'altra meitat. Amb un got o una copa de mida una mica més petita que la que hàgiu utilitzat, talleu les rodones farcides; d'aquesta manera aconseguireu "segellar" les vores de la massa i no s'escaparà la melmelada de dins. Deixeu reposar força estona aquesta mena de bunyols farcits i més tard els podreu fregir en una paella amb oli de gira-sol fins que agafin volum. Quan siguin daurats d'un costat, gireu-los i daureu-los de l'altre. Serviu els krofi tebis, amb una mica de sucre llustre per sobre.