Krampouezhenn gwinizh du (Creps salades) - Bretanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nathalie Le Bris, Ceret

INGREDIENTS

  • 125 g de farina de fajol (blat sarraí)
  • 50 g de mantega bretona (salada)
  • 1 culleradeta de sal (si la mantega no és salada)
  • 1 ou
  • aigua
  •  

PREPARACIÓ

Desfeu la mantega en un cassó.
Poseu la farina en un bol per poder-la treballar. Afegiu-hi l'ou i remeneu-ho amb energia.
Aboqueu-hi una part de la mantega fosa i remeneu-ho. Després afegiu-hi la resta de mantega, fins que quedi totalment incorporada. Treballeu la pasta amb les mans, així notareu si hi ha grumolls o no.
De tant en tant, aneu-hi afegint un rajolí d'aigua i seguiu pastant fins que la massa l'hagi absorbit. Heu d'afegir tanta aigua com convingui, fins que sigui força líquida. Deixeu-la reposar (molt millor si podeu deixar-la en repòs unes quantes hores, el gust és més bo)
Per coure les galettes, poseu una paella plana al foc i, quan sigui calenta, aboqueu-hi una tasseta de la massa. Feu girar la paella perquè la massa quedi ben repartida per tot el fons. Quan sigui cuita d'un costat, gireu-la sobre ella mateixa fent-la saltar amb un moviment de canell decidit.
El farciment de les galettes sol ser salat.
Si la voleu fer com la Nathalie, poseu-hi un ou ferrat en mantega, un tros de formatge i una mica d'enciam.