Körözött (Crema de formatge) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Imre Dobos, Barcelona

INGREDIENTS

  • formatge fresc de cabra
  • mantega o margarina
  • pebrot vermell
  • pebrot verd
  • cibulet
  • ceba
  • paprika dolça
  • paprika picant
  • crema concentrada de paprika

PREPARACIÓ

Aixafeu el formatge fresc perquè es desfaci i quedi cremós. Si ho preferiu, podeu fer servir mató. Afegiu-hi una mica de mantega o de margarina -això farà que després us quedi cremós i vagi bé per untar- i remeneu-ho fins que s'hagi barrejat bé amb el formatge fresc.
Peleu i trinxeu la ceba. Piqueu, ben menuts, el pebrot verd, el pebrot vermell, els ravenets i el cibulet. Afegiu-ho a la pasta de formatge. Remeneu-ho perquè quedin tots els ingredients ben barrejats i, finalment, afegiu-hi la paprika picant, segons la tolerància al picant de la gent que n'hagi de menjar, i força paprika dolça, perquè la crema agafi un color vermellós. Tasteu-ho i rectifiqueu el gust afegint-hi una mica de crema de paprika concentrada. Si no en trobeu, podeu rectificar-ho afegint-hi sal. Amb aquesta crema podeu farcir ous durs, untar torradetes, etc.
Deixeu-ho refredar a la nevera fins al moment de servir.