Kompot z jabłek (Compota -suc- de poma) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Piotr Perski, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 pomes madures
  • 2 l d'aigua
  • 1 llimona
  • 1 canó de canyella
  • 3-4 claus d'olor
  • sucre

PREPARACIÓ

És millor preparar la compota el dia abans o al matí, per prendre-la durant el dia.
Peleu i trossegeu les pomes i poseu-les a coure en un cassó amb l'aigua, els claus d'olor, la pell de mitja llimona (si no en teniu, podeu posar-hi pell de taronja), un tros de canyella en branca i el sucre al vostre gust de dolçor.
Tapeu-ho i deixeu que tot plegat cogui fins que veieu que les pomes ja s'han estovat força. Si voleu que tingui una mica més de gust, afegiu-hi un raig de suc de llimona; a més, farà que la beguda no sigui tan dolça.
Deixeu refredar la compota a la nevera unes quantes hores i serviu-la durant els àpats. Al final, si us agrada, us podeu menjar els trossos de poma cuita que quedin al fons del got.

Nota:
Podeu experimentar amb la quantitat d'aigua i de pomes, depenent de si us agrada més o menys concentrat. També podeu preparar-la amb qualsevol altra fruita de temporada (maduixes, gerds, etc.) barrejant-la amb poma o no.