Kompot (Suc de fruites) - Gómel, Bielorússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, El Vendrell
INGREDIENTS
- 3-4 pomes
- 100 g de gerds
- 150 g de maduixots
- 4 cullerades de sucre
- aigua
PREPARACIÓ
Poseu una olla al foc amb 3 o 4 litres d'aigua.
Esbandiu tota la fruita. Partiu les pomes en 8 trossos al llarg. Retireu les fulletes dels maduixots i partiu-los per la meitat
Quan l'aigua sigui força calenta, afegiu-hi les pomes, els gerds sencers i els maduixots. Quan arrenqui el bull, endolciu-ho amb el sucre (la quantitat és orientativa, segons si el voleu més o menys dolç i segons com de madura sigui la fruita).
Deixeu que cogui uns 10 minuts i retireu l'olla del foc. Ha de reposar fins que es refredi.
El kompot, que a Bielorússia se'l beuen en lloc de l'aigua, se serveix a temperatura ambient tot i que, a l'estiu, el podeu posar a la nevera i servir-lo ben fred. També podeu menjar-vos una mica de la fruita cuita com a postres.
Esbandiu tota la fruita. Partiu les pomes en 8 trossos al llarg. Retireu les fulletes dels maduixots i partiu-los per la meitat
Quan l'aigua sigui força calenta, afegiu-hi les pomes, els gerds sencers i els maduixots. Quan arrenqui el bull, endolciu-ho amb el sucre (la quantitat és orientativa, segons si el voleu més o menys dolç i segons com de madura sigui la fruita).
Deixeu que cogui uns 10 minuts i retireu l'olla del foc. Ha de reposar fins que es refredi.
El kompot, que a Bielorússia se'l beuen en lloc de l'aigua, se serveix a temperatura ambient tot i que, a l'estiu, el podeu posar a la nevera i servir-lo ben fred. També podeu menjar-vos una mica de la fruita cuita com a postres.