Kolac s jagodama (Pastís de maduixots amb nata) - Vrbovec, Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kaja Farszky, Mataró

INGREDIENTS

  • 1 iogurt natural
  • 3 ous
  • 2 mesures de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 1/2 mesura d'oli suau
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • ratlladura de llimona
  • nata per muntar
  • maduixots
  • sucre

PREPARACIÓ

La vigília, trossegeu els maduixots i deixeu-los dins un bol amb una mica de sucre. Això farà que deixin anar part del seu suc i perdin acidesa.
La Kaja ja tenia el pa de pessic fet. Podeu comprar-ne un de fet (a la pastisseria) o fer-lo vosaltres mateixos a casa. Us proposem una recepta ràpida i molt fàcil, la que pren com a mesura el got del iogurt.
Preescalfeu el forn a uns 180º-190º.
En un bol de mida grossa, per poder treballar còmodament, barregeu-hi el iogurt amb el sucre i els ous.
Barregeu la farina amb el llevat en pols i aneu-ho incorporant al bol de mica en mica perquè no se us facin tants grumolls.
Per últim, afegiu-hi l'oli (podeu posar-hi un oli d'oliva suau o oli de gira-sol) i una mica de ratlladura de llimona.
Unteu un motlle amb una mica de mantega i enfarineu-lo lleugerament. Aboqueu-hi la massa i enforneu-ho durant uns 30-35 minuts. Un cop fred, desemmotlleu-lo i ja el tindreu a punt per preparar el pastís.
Munteu la nata i reserveu-la.
Gireu el pa de pessic, que us quedi la base a la part de dalt i repartiu-hi els maduixots per sobre. Cobriu-ho tot amb la nata muntada i, si el voleu fresquet, deixeu-lo una estona a la nevera, fins al moment de portar a taula.