Kokotxes amb salsa verda

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaya

INGREDIENTS

  • 800 g de kokotxes
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • julivert
  • farina
  • all
  • sal Per al fumet:
  • 200 g d'espines de lluç
  • 10 g de mantega
  • 1/2 ceba
  • 1 got de vi blanc
  • 1 manat d'herbes (julivert, llorer, porro)
  • 1 pastanaga

PREPARACIÓ

Primer de tot, prepareu el fumet. Desfeu la mantega, enrossiu-hi la ceba i la pastanaga tallades a trossets, i després poseu-hi les espines del lluç o el cap.
Doneu-hi unes voltes perquè no se us agafi i després tireu-hi el vi blanc, espereu que redueixi una mica i incorporeu-hi l'aigua i el manat d'herbes. Deixeu-ho bullir 20 minuts i coleu-ho. Per a preparar les kokotxes, poseu oli en una paella juntament amb l'all tallat i la farina, remeneu-ho perquè quedi lligat i la farina no es cremi. Aleshores, saleu les kokotxes i poseu-les a dins, i a poc a poc tireu-hi el fumet i una mica de julivert. Deixeu-ho coure el temps que trigui la salsa a lligar-se (si veieu que us queda molt espessa podeu afegir-hi una mica més de fumet). Ja podeu servir el plat.