Kokosja juha s noklicama (Sopa croata) - Vrbovec, Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kaja Farszky, Mataró

INGREDIENTS

  • 1 manat d'herbes per al caldo (porro, xirivia, pastanaga, nap, api)
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • pollastre per al caldo
  • aigua
  • sal
  •  
  • Per als noklice (la pasta):
  • farina
  • 1 ou

PREPARACIÓ

Prepareu un bon brou amb les herbes i el pollastre. Deixeu que les verdures i el pollastre facin xup-xup, amb l'olla tapada, durant uns 30-40 minuts aproximadament. Saleu-ho al vostre gust.
Per fer els noklice, bateu l'ou i afegiu-hi, de mica en mica, la farina (més o menys un parell de cullerades). Remeneu-ho perquè es desfaci bé la farina, no hi hagi grumolls i quedi cremosa. Si veieu que la pasta queda massa clara, afegiu-hi una mica més de farina. Heu d'aconseguir una textura semblant a la d'un xiclet.
Un cop tingueu el caldo fet, coleu-lo i poseu-lo de nou al foc.
De les verdures del caldo, talleu la pastanaga a rodanxes i la part verda del porro, que també tallareu menuda. Afegiu la pastanaga a l'olla i reserveu el porro.
Quan arrenqui el bull, feu-hi coure els noklice, que anireu posant a l'olla d'un en un, amb l'ajut de la cullera com si féssiu una quenelle. Deixeu que la pasta es cogui a foc viu durant uns 3 minuts i apagueu el foc. Tapeu l'olla i deixeu-ho reposar una mica.
Just abans de portar a taula, si la sopa s'hagués refredat molt, torneu a escalfar-la i afegiu-hi la part verda del porro que teniu reservada.
Porteu un saler i un molinet de pebre a taula i que cadascú es condimenti el plat de sopa al seu gust.