Knedle z truskawkami (Boletes amb maduixes) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Jolanta Olejniczak, Palma
INGREDIENTS
- 1 kg de patates
- 250 g de farina
- 1 ou
- 1/2 kg de maduixes
- sucre
- aigua
- sal
- Per a la salsa (opcional):
- mantega
- pa ratllat
PREPARACIÓ
Peleu les patates i bulliu-les amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, feu-ne un puré i reserveu-
Tamiseu la farina de patata sobre el marbre de la cuina i feu-ne un volcà; al mig, poseu-hi l'ou i el puré de patata que teniu reservat.
Pasteu-ho tot junt amb les mans i aneu format boles petites, com si féssiu mandonguilles, i poseu-hi una maduixa i una culleradeta de sucre a dins.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan arrenqui el bull, feu-hi coure les boles de patata i maduixa durant 10 minuts.
Podeu servir aquestes boletes soles o amb una salsa de mantega. Per preparar aquesta salsa, foneu un bon tros de mantega en un cassó a foc mitjà, afegiu-hi pa ratllat i deixeu-ho bullir uns quants minuts.
Tamiseu la farina de patata sobre el marbre de la cuina i feu-ne un volcà; al mig, poseu-hi l'ou i el puré de patata que teniu reservat.
Pasteu-ho tot junt amb les mans i aneu format boles petites, com si féssiu mandonguilles, i poseu-hi una maduixa i una culleradeta de sucre a dins.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan arrenqui el bull, feu-hi coure les boles de patata i maduixa durant 10 minuts.
Podeu servir aquestes boletes soles o amb una salsa de mantega. Per preparar aquesta salsa, foneu un bon tros de mantega en un cassó a foc mitjà, afegiu-hi pa ratllat i deixeu-ho bullir uns quants minuts.