Knedl (Pa bullit) - Olomouc, Txèquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Martin Hendrych, Terrassa

INGREDIENTS

  • 400 g de farina
  • 250 ml d'aigua
  • 1 sobre de llevat
  • 1 panet tou (tipus Viena)
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu la farina amb el llevat i l'aigua al got gros del túrmix i barregeu-ho amb les varetes de pastar.
Talleu el panet a daus ben petits i afegiu-los a la massa. Seguiu pastant amb el túrmix una mica més.
Tapeu el recipient amb un drap i deixeu que la massa reposi durant mitja hora.
Escampeu una mica de farina per sobre del marbre i doneu forma al pa, fent-ne un parell de barretes allargades. Tingueu en compte la mida de la cassola on han de coure, que us hi càpiguen sense problemes.
Poseu aigua i sal a la cassola i, quan arrenqui el bull, feu-hi coure les barres de pasta. Passat un quart d'hora, gireu les barres perquè es coguin bé de l'altre costat i deixeu que bullin un quart d'hora més.
Un cop les barres siguin cuites, traieu-les de la cassola i talleu-les, en calent, amb l'ajut d'un fil, fent llesques d'un dit de gruix. Passeu el fil per sota de la barra i feu que els dos extrems del fil es creuin per dalt, envoltant la barra, de manera que a l'estirar-los el fil vagi tallant la llesca.
Si ho talleu amb ganivet no us anirà bé perquè la fulla del ganivet s'enganxa a la massa i la trenca.
En general, aquest pa bullit es pren com a acompanyament d'algun plat que porti salsa.