Kiwis marinats amb xarop de marialluïsa
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg de kiwis
- 500 g de sucre blanc
- 1/2 l d'aigua
- 125 g de fulles de marialluïsa seques (o fresques)
- pell de llimona
- terrina de gelat de vainilla
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció: el temps de desfer el sucre a l'aigua
1. Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i feu-ho bullir. Quan el sucre s'hagi dissolt en l'aigua, aparteu-ho del foc.
2. Al cap d'un minut, afegiu-hi les fulles de marialluïsa i deixeu-ho reposar 10 minuts.
3. Separeu les fulles de marialluïsa i reserveu-les.
4. Amb un ratllador fi, ratlleu la pell de la llimona i poseu-la al xarop.
5. Tritureu les fulles de marialluïsa amb una mica del xarop amb la batedora elèctrica. Passeu aquesta crema per un colador de reixa primeta i reserveu-la.
6. A banda, peleu els kiwis i marineu-los en aquest xarop, que és un almívar.
Per emplatar-ho, talleu els kiwis a daus i poseu-los al centre del plat sense almívar. Després, pinteu el plat amb la crema de marialluïsa, i per últim poseu-hi una o dues boles de gelat de Vainilla.
Són unes postres ideals per quan teniu visites i no voleu fer un pastís o no teniu ganes d'anar a comprar-lo.
Cocció: el temps de desfer el sucre a l'aigua
1. Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i feu-ho bullir. Quan el sucre s'hagi dissolt en l'aigua, aparteu-ho del foc.
2. Al cap d'un minut, afegiu-hi les fulles de marialluïsa i deixeu-ho reposar 10 minuts.
3. Separeu les fulles de marialluïsa i reserveu-les.
4. Amb un ratllador fi, ratlleu la pell de la llimona i poseu-la al xarop.
5. Tritureu les fulles de marialluïsa amb una mica del xarop amb la batedora elèctrica. Passeu aquesta crema per un colador de reixa primeta i reserveu-la.
6. A banda, peleu els kiwis i marineu-los en aquest xarop, que és un almívar.
Per emplatar-ho, talleu els kiwis a daus i poseu-los al centre del plat sense almívar. Després, pinteu el plat amb la crema de marialluïsa, i per últim poseu-hi una o dues boles de gelat de Vainilla.
Són unes postres ideals per quan teniu visites i no voleu fer un pastís o no teniu ganes d'anar a comprar-lo.