Kisir (Amanida de blat escairat) - Turquia
- Programa: Karakia
- Cuina: Metin Ersan i Zana Sipan, Seva
INGREDIENTS
- bulgur (blat escairat)
- suc de magrana
- concentrat de pebrot
- concentrat de tomàquet
- pebrot verd
- cogombre
- tomàquet
- julivert
- ceba
- aigua
- oli d'oliva
- pebre
- sal
PREPARACIÓ
Poseu el bulgur en un bol força gros; afegiu-hi una cullerada de concentrat de pebrot picant i un parell de concentrat de tomàquet. Després, aboqueu-hi un bon raig d'aigua calenta per sobre (ha de passar ben bé un parell de dits per sobre del bulgur) i remeneu-ho una mica perquè els concentrats es barregin amb els grans de bulgur. Deixeu-lo reposar uns 10-15 minuts perquè s'infli.
Mentrestant podeu preparar les verdures que hi aniran: julivert, tomàquet, pebrot, cogombre, ceba. Peleu i trinxeu ben menuda la ceba. Esbandiu un bon grapat de julivert i trinxeu-lo. Talleu el pebrot verd a tires, traieu-ne les llavors que pugui portar i després talleu-lo a bocins molt petits. Peleu el cogombre i feu el mateix que amb el pebrot. Renteu el tomàquet i talleu-lo a quadrets.
Un cop el bulgur s'hagi inflat, amaniu-lo amb un raig d'oli d'oliva i salpebreu-lo generosament. Remeneu-ho perquè els grans de bulgur es desenganxin i, quan s'hagi refredat, barregeu-hi totes les verdures que heu trinxat. Amaniu-ho amb un bon raig de suc de magrana i oli d'oliva.
Deixeu-ho refredar una estona a la nevera abans de servir.
Mentrestant podeu preparar les verdures que hi aniran: julivert, tomàquet, pebrot, cogombre, ceba. Peleu i trinxeu ben menuda la ceba. Esbandiu un bon grapat de julivert i trinxeu-lo. Talleu el pebrot verd a tires, traieu-ne les llavors que pugui portar i després talleu-lo a bocins molt petits. Peleu el cogombre i feu el mateix que amb el pebrot. Renteu el tomàquet i talleu-lo a quadrets.
Un cop el bulgur s'hagi inflat, amaniu-lo amb un raig d'oli d'oliva i salpebreu-lo generosament. Remeneu-ho perquè els grans de bulgur es desenganxin i, quan s'hagi refredat, barregeu-hi totes les verdures que heu trinxat. Amaniu-ho amb un bon raig de suc de magrana i oli d'oliva.
Deixeu-ho refredar una estona a la nevera abans de servir.