Kinoko soba (bolets amb fideus soba)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Shion Sano
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kinoko, Solsona
- Informació nutricional -Obre
L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el nostre metabolismeAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de fideus tipus soba (de fajol)
- 100 g de bolets enoki i de temporada
- 1 manat de cebes tendres
- Per al caldo dashi:
- 10 g d'alga kombu
- 25 g de katsuobushi (bonítol sec en làmines)
- 1 l d'aigua
- Per a la salsa:
- 150 cl de mirin (reducció de sake)
- 150 cl de salsa de soja
- 1 l de caldo dashi
PREPARACIÓ
Per fer el caldo dashi, poseu en un cassó aigua freda i l'alga kombu i deixeu-ho coure 10 minuts. Seguidament, retireu el kombu i deixeu-hi l'aigua fins que arrenqui el bull, retireu-la del foc, deixeu-la refredar una mica, poseu-hi el katsuobushi, deixeu-ho infusionar durant 3 minuts, coleu el caldo amb un drap i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi els fideus soba i deixeu-los coure uns 5 minuts.
Mentrestant, talleu la ceba tendra a rodanxes ben fines i poseu-la en remull durant una estona.
Tot seguit, poseu en un cassó el caldo dashi, el mirin i la salsa de soja i deixeu-ho coure tot junt durant uns 3 minuts. Després, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, deixeu-los coure dos minuts més, poseu-hi els fideus soba, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb els bolets i guarniu-ho per sobre amb les rodanxes de ceba tendra.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi els fideus soba i deixeu-los coure uns 5 minuts.
Mentrestant, talleu la ceba tendra a rodanxes ben fines i poseu-la en remull durant una estona.
Tot seguit, poseu en un cassó el caldo dashi, el mirin i la salsa de soja i deixeu-ho coure tot junt durant uns 3 minuts. Després, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, deixeu-los coure dos minuts més, poseu-hi els fideus soba, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb els bolets i guarniu-ho per sobre amb les rodanxes de ceba tendra.