“Kinoko soba” (bolets amb fideus soba)

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Shion Sano
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Kinoko, Solsona
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el nostre metabolismeAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de fideus tipus soba (de fajol)
  • 100 g de bolets enoki i de temporada
  • 1 manat de cebes tendres
  • Per al caldo dashi:
  • 10 g d'alga kombu
  • 25 g de katsuobushi (bonítol sec en làmines)
  • 1 l d'aigua
  • Per a la salsa:
  • 150 cl de mirin (reducció de sake)
  • 150 cl de salsa de soja
  • 1 l de caldo dashi

PREPARACIÓ

Per fer el caldo dashi, poseu en un cassó aigua freda i l'alga kombu i deixeu-ho coure 10 minuts. Seguidament, retireu el kombu i deixeu-hi l'aigua fins que arrenqui el bull, retireu-la del foc, deixeu-la refredar una mica, poseu-hi el katsuobushi, deixeu-ho infusionar durant 3 minuts, coleu el caldo amb un drap i reserveu-lo.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi els fideus soba i deixeu-los coure uns 5 minuts.

Mentrestant, talleu la ceba tendra a rodanxes ben fines i poseu-la en remull durant una estona.

Tot seguit, poseu en un cassó el caldo dashi, el mirin i la salsa de soja i deixeu-ho coure tot junt durant uns 3 minuts. Després, afegiu-hi els bolets tallats a trossos, deixeu-los coure dos minuts més, poseu-hi els fideus soba, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu els fideus amb els bolets i guarniu-ho per sobre amb les rodanxes de ceba tendra.
Anar al contingut