Khobz (Pa àrab) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jamila Ben Said, Linyola

INGREDIENTS

  • 1 kg de farina
  • 1 ou
  • sal
  • llevat
  • sucre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Feu un volcà amb la farina i amasseu-la amb l'ou, una mica de llevat, sal i una mica de sucre. Pasteu tots els ingredients fins que aconseguiu una massa compacta, que deixareu reposar tapada com a mínim 10 minuts.
Passat aquest temps, amasseu-la una altra vegada aplanant-la i tornant-la a ajuntar i deixeu-la reposar, tapada, 10 minuts més.
Preescalfeu el forn a 180º.
Escampeu una mica de farina damunt del marbre; agafeu porcions de massa i aplaneu-les amb un corró, donant-los una forma arrodonida.
Enforneu els pans fins que estiguin daurats i serviu-los de seguida.
Convé mantenir els khobz tapats amb un drap, o dins d'un cistellet tapat, perquè no es refredin.
 
Anar al contingut