Khobz (Pa àrab) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Jamila Ben Said, Linyola
INGREDIENTS
- 1 kg de farina
- 1 ou
- sal
- llevat
- sucre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Feu un volcà amb la farina i amasseu-la amb l'ou, una mica de llevat, sal i una mica de sucre. Pasteu tots els ingredients fins que aconseguiu una massa compacta, que deixareu reposar tapada com a mínim 10 minuts.
Passat aquest temps, amasseu-la una altra vegada aplanant-la i tornant-la a ajuntar i deixeu-la reposar, tapada, 10 minuts més.
Preescalfeu el forn a 180º.
Escampeu una mica de farina damunt del marbre; agafeu porcions de massa i aplaneu-les amb un corró, donant-los una forma arrodonida.
Enforneu els pans fins que estiguin daurats i serviu-los de seguida.
Convé mantenir els khobz tapats amb un drap, o dins d'un cistellet tapat, perquè no es refredin.
Passat aquest temps, amasseu-la una altra vegada aplanant-la i tornant-la a ajuntar i deixeu-la reposar, tapada, 10 minuts més.
Preescalfeu el forn a 180º.
Escampeu una mica de farina damunt del marbre; agafeu porcions de massa i aplaneu-les amb un corró, donant-los una forma arrodonida.
Enforneu els pans fins que estiguin daurats i serviu-los de seguida.
Convé mantenir els khobz tapats amb un drap, o dins d'un cistellet tapat, perquè no es refredin.