Ketoprak (Fideus amb tofu i brots de soja) - Indonèsia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Johanes Mulyadi, Barcelona

INGREDIENTS

  • bihun (fideus d'arròs)
  • brots de soja
  • ametlles
  • alls
  • tofu
  • salsa de soja
  • suc de llima
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Fregiu un bon grapat d'ametlles en una paella amb oli abundant i després tritureu-les juntament amb uns quants alls pelats (segons el vostre gust), un raig de salsa de soja, un rajolí de suc de llima (que podeu substituir per vinagre) i una mica d'aigua. Escaldeu els brots de soja durant un parell de minuts. Talleu el tofu a daus i fregiu-lo en una paella amb oli suau. Bulliu els fideus d'arròs en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuits, passeu-los per aigua freda. D'aquesta manera evitareu que se us enganxin. Munteu el plat fent una base amb la salsa d'ametlles i per sobre poseu-hi els fideus, els brots de soja i el tofu fregit. El ketoprak pot ser un entrant o un acompanyament d'un plat de pollastre, per exemple.