Keks Geni (Pastís de xocolata) - Bulgària

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Alexandrina Stoyanova, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 8 persones:
  • 6 cullerades soperes de cacau
  • 200 g mantega
  • 1 got de sucre
  • 1 got de llet
  • 4 ous
  • 1 got de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 2 cullerades de nous mòltes

PREPARACIÓ

Unteu un motllo amb una mica de mantega i espolseu-hi una mica de farina. Poseu el got de llet en un cassó i afegiu-hi la mantega, el cacau en pols i el sucre. Feu-ho coure a foc molt fluix i remeneu-ho perquè tot plegat es vagi desfent i barrejant. Quan comenci a fer xup-xup incorporeu-hi els ous, d'un en un, batent-ho amb el túrmix al mateix temps, ja que si no se us quallaria.
Barregeu la farina amb el llevat en pols i afegiu-la al cassó de la xocolata; seguiu batent-ho amb el túrmix una mica més perquè no hi quedi cap grumoll.
Separeu unes quantes cullerades de pasta de xocolata (mig got) i reserveu-les. Aboqueu la resta de la pasta al motllo i enforneu el pastís durant uns 30-35 minuts.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar abans de decorar-lo, cobrint-lo amb la pasta de xocolata que teniu reservada i escampant-hi per sobre les nous mòltes. Ha de quedar tot cobert i, com a detall, podeu posar-hi unes quantes nous senceres (pelades però sense trinxar) tot al voltant.