Kebe bil sinyeh (Pastís de carn i búrgul) - Damasc, Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mireille Al Farah, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de búrgul (2 tipus: prim i gruixut)
  • 800 g de carn picada (2 tipus de trinxat)
  • 1 ceba grossa
  • comí
  • pinyons
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Barregeu els dos tipus de búrgul (el més prim amb un terç del més gruixut) i esbandiu-los amb aigua calenta. Escorreu-ho.
Demaneu a la carnisseria que us trinxin la meitat de la carn ben fina.
Poseu la carn picada fina en un bol gros, per poder treballar amb comoditat. Salpebreu-la generosament i condimenteu-la amb comí en pols. Afegiu-hi, de mica en mica, búrgul que heu esbandit i barregeu-ho tot plegat.
Peleu la ceba, trinxeu-la menuda i estofeu-la en un cassó amb una mica d'oli. Quan la ceba s'hagi estovat, afegiu al cassó la carn picada més gruixuda. Remeneu-ho perquè es barregi amb la ceba i aromatitzeu-la amb una mica de comí en pols i pebre negre. Afegiu-hi uns quants pinyons i deixeu que la carn vagi deixant anar l'aigua que porta, amb el cassó tapat i a foc fluix.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Poseu un raig d'oli en una safata de vores altes i feu-hi un llit amb la meitat de la barreja de carn picada i búrgul que teniu reservat. Més o menys, d'un dit de gruix. Ha de quedar una base ben compacta, per això és millor anar fent boles amb les mans, compactant-ho amb força, i després aplanar-les a la safata. A sobre, repartiu-hi la carn picada que heu cuit amb la ceba i els pinyons. Feu una altra capa de carn picada amb búrgul per sobre, perquè quedi una mena de pastís de capes de carn. Aquesta segona capa no cal que la compacteu tant com la de la base.
Marqueu uns talls per sobre, a manera de decoració, i escampeu-hi uns quants pinyons més pel damunt.
Per últim, un rajolí d'oli per sobre i ja ho podeu enfornar durant uns 45 minuts.