Käsekuchen (Pastís de formatge) - Alemanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elizabeth Hellwig, Castelldefels

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 250 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 125 g de margarina (o mantega)
  • 1 ou
  • Per al farciment:
  • 500 g de formatge quark
  • 3 ous
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de farina de blat de moro
  • 1 llimona
  • cireres confitades

PREPARACIÓ

Damunt del marbre, formeu un volcà amb la farina, l'ou, el sucre i la margarina i pasteu-ho a mà fins que la massa sigui compacta i elàstica. Aplaneu la massa amb un corró i poseu-hi el motlle al damunt. Talleu tot el voltant amb un ganivet; d'aquesta manera obtindreu la base del pastís de la mida exacta. Unteu un motlle desmuntable amb margarina perquè després el pastís no s'hi enganxi. Col·loqueu-hi al fons la pasta que heu tallat. Talleu a tires la resta de la pasta i cobriu les vores/parets del motlle. Deixeu-ho reposar a la nevera mentre prepareu la crema del farcit. En un bol, barregeu-hi el formatge quark, 3 rovells d'ou, 3 cullerades de sucre (o una mica més, al vostre gust), 1 cullerada de farina de blat de moro, la ratlladura de la llimona i un rajolí de suc de llimona. Remeneu-ho fins que noteu que el sucre s'ha desfet. En un altre bol, munteu-hi les clares a punt de neu; si hi afegiu un pessic de sal se us muntaran més bé. Preescalfeu el forn. Afegiu les clares muntades a la crema de formatge que teniu reservada. Traieu el motlle de la nevera. Col·loqueu les cireres confitades a la base del pastís i repartiu-les perquè en quedi tota la base plena. Aboqueu-hi la crema de formatge pel damunt. Deixeu-ho coure al forn entre 1.15h i 1.30h a 130º -si teniu forn d'aire, com és el cas de l'Elizabeth- fins que veieu que la superfície comenci a torrar-se lleugerament. Si el vostre forn no fos d'aire, deixeu-ho coure una estona més. Si les cireres no us agraden, podeu posar-hi la fruita que vulgueu; només heu de tenir present que ha de ser confitada o en almívar. No hi poseu fruita fresca perquè us deixarà anar massa aigua i el pastís no sortirà bé. Acompanyeu el pastís amb nata muntada.