Kartoffelsalat (Amanida de patata) - Suïssa
- Programa: Karakia
- Cuina: Miriam de Font-Renz, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4-6 persones:
- 6 patates grosses
- 2 dotzenes de cirerols
- 3 ous
- julivert francès
- Per a la salsa:
- 2 iogurts naturals (sense sucre)
- 2 cullerades de mostassa
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 3 cullerades de vinagre de vi blanc
- 1 culleradeta d'orenga seca trinxada
- 1 culleradeta d'alfàbrega seca trinxada
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Renteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica, peleu-les i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes; si les rodanxes són molt grosses, feu-ne meitats.
Feu coure els ous en un cassó amb aigua i un rajolí de vinagre (això evitarà que la closca es trenqui). Deixeu que coguin fins que siguin durs. Un cop freds, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.
Poseu les patates en un bol i afegiu-hi el cirerols, els ous durs i el julivert trinxat.
Prepareu la salsa en un bol més petit, barrejant-hi tots els ingredients. Tasteu-la i rectifiqueu-la si convé.
Aboqueu la salsa al bol de les patates i remeneu-ho bé perquè quedi tot ben amanit. Serviu-ho a temperatura ambient.
Feu coure els ous en un cassó amb aigua i un rajolí de vinagre (això evitarà que la closca es trenqui). Deixeu que coguin fins que siguin durs. Un cop freds, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.
Poseu les patates en un bol i afegiu-hi el cirerols, els ous durs i el julivert trinxat.
Prepareu la salsa en un bol més petit, barrejant-hi tots els ingredients. Tasteu-la i rectifiqueu-la si convé.
Aboqueu la salsa al bol de les patates i remeneu-ho bé perquè quedi tot ben amanit. Serviu-ho a temperatura ambient.