K'are kyufta (Pilotes de carn bullides) - Armènia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gayane Asilbekyan, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn picada
  • mantega
  • pebre vermell
  • pebre negre
  • salsa de tomàquet
  • herbes aromàtiques (tsitron, rehan, anet i julivert)
  • ceba
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

En un bol gros, aboqueu-hi la carn picada. Salpebreu-la al vostre gust i afegiu-hi un rajolí d'aigua. Barregeu-ho tot a mà, pastant-ho com si preparéssiu una massa per fer un pastís. Ho heu de pastar fins que la carn tingui una consistència cremosa. Antigament s'utilitzava una pedra pel colpejar la carn. Ara, el procés es pot fer a mà (trigareu una bona estona) o bé amb un aparell elèctric.
Adobeu la pasta de carn amb les herbes aromàtiques esmicolades, la ceba trinxada o ratllada i una mica de salsa de tomàquet (si és natural, que no tingui ni pell ni llavors). Pasteu la carn una bona estona més fins que cap dels condiments no pugui identificar-se i quedi una pasta homogènia i cremosa.
Ompliu una copa o una tassa, que prèviament haureu mullat amb aigua perquè la pasta de carn no s'enganxi, i doneu-li una forma arrodonida. A mesura que aneu preparant boles, aboqueu-les dins una olla que tindreu amb aigua bullint. Deixeu coure les kyufta aproximadament durant 1 hora. Un cop cuites, talleu-les a rodanxes i serviu-les amb mantega per sobre.

Anar al contingut