Kanye (Estofat de xai) - Burkina Faso
- Programa: Karakia
- Cuina: Djenebou Sanou, Santa Coloma de Farners
INGREDIENTS
- 1 cuixa de xai
- 4-5 cebes
- 25-30 ocres
- tomàquets
- arròs llarg
- oli de palma
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Renteu i talleu les ocres a rodanxes i feu-les coure en una olla amb força aigua, juntament amb la carn tallada a trossos, els tomàquets, una mica de pebre negre i sal. Deixeu-ho coure a foc viu 1 hora aproximadament. Aneu-ho remenant de tant en tant.
Renteu l'arròs i feu-lo bullir tapat i amb poca aigua. Us ha de quedar desprès.
Cap al final de la cocció, afegiu un bon raig d'oli de palma al guisat i remeneu-lo bé. Les ocres i l'oli de palma fan que el plat agafi una consistència "enganxosa", que anirà bé a l'hora de barrejar-hi l'arròs.
Per servir-lo poseu l'arròs com a base i per sobre el guisat.
Renteu l'arròs i feu-lo bullir tapat i amb poca aigua. Us ha de quedar desprès.
Cap al final de la cocció, afegiu un bon raig d'oli de palma al guisat i remeneu-lo bé. Les ocres i l'oli de palma fan que el plat agafi una consistència "enganxosa", que anirà bé a l'hora de barrejar-hi l'arròs.
Per servir-lo poseu l'arròs com a base i per sobre el guisat.