Kako kachilla (Postres de blat cuit) - Araucanía, Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Lafken Painemilla, Girona
INGREDIENTS
- blat
- aigua
- mel
- suc de fruites
PREPARACIÓ
Deixeu el blat en remull una bona estona. Després, esbandiu-lo i deixeu-lo escórrer.
Feu-lo coure en una olla amb aigua abundant fins que s'hagi ben estovat i hagi absorbit gairebé tota l'aigua de cocció.
Traieu-lo de l'olla de coure i, passant-lo a raig d'aixeta perquè els gran quedin més aviat solts, deixeu-lo escórrer.
Quan estigui ben escorregut, ja el podreu abocar al recipient, que portareu a taula per servir-lo. Mantingueu-lo tapat perquè no es ressequi.
Un cop a taula, aneu-ne servint racions dins d'un bol i que cadascú s'hi posi per sobre el que més li vingui de gust: mel o suc de fruites.
Feu-lo coure en una olla amb aigua abundant fins que s'hagi ben estovat i hagi absorbit gairebé tota l'aigua de cocció.
Traieu-lo de l'olla de coure i, passant-lo a raig d'aixeta perquè els gran quedin més aviat solts, deixeu-lo escórrer.
Quan estigui ben escorregut, ja el podreu abocar al recipient, que portareu a taula per servir-lo. Mantingueu-lo tapat perquè no es ressequi.
Un cop a taula, aneu-ne servint racions dins d'un bol i que cadascú s'hi posi per sobre el que més li vingui de gust: mel o suc de fruites.