Kaiserschmarren (el "revoltillo" de l'emperador) - Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Blanka Trauttmansdorff i Alexandra Palffy, Sant Pere de Ribes

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 6 ous
  • 4-6 cullerades de sucre
  • 1 got de llet
  • 6-8 cullerades de farina
  • mantega
  • sucre glacé
  • compota (opcional)

PREPARACIÓ

Separeu les clares dels rovells i munteu-les a punt de neu.
Remeneu els rovells amb el sucre, la llet i la farina. Les quantitats són relativament orientatives, ja que s'ha d'aconseguir una pasta més aviat cremosa i no pas espessa; convé, doncs, que hi poseu més o menys llet o farina segons la textura. Us ha de quedar una mica més consistent que la pasta per fer creps.
Després, incorporeu-hi les clares muntades i remeneu-ho amb molta cura perquè les clares no baixin.
Poseu un bon tros de mantega en una paella i, quan es desfaci, fregiu-hi uns tres cullerots de pasta a foc lent. Quan veieu que qualla d'un costat, gireu-ho. No patiu si aquesta mena de crep gruixuda es trenca ja que quan tingueu la pasta gairebé cuita de l'altre costat, l'heu d'esbocinar dins la mateixa paella.
Un cop acabada de coure, retireu-la i poseu-la en una safata de servir. Escampeu-hi sucre glacé per sobre i remeneu-ho perquè el sucre quedi pertot arreu. Si ho preferiu, podeu canviar el sucre per compota.
Repetiu la mateixa operació fins que hàgiu acabat de coure tota la massa que tingueu preparada.
Deixeu refredar el Kaiserschmarren abans de servir.